What a maneuver! – BODYSLAMs finishers

Vi tæller dagene ned til den 22. maj, hvor BODYSLAM Pro Wrestling igen bliver sluppet løs i Pumpehuset. I denne nedtælling har vi tænkt os at kigge på noget af det, der gør wrestling helt særligt – nemlig finishers.

Finishers er den afsluttende manøvre i en wrestling kamp og har en nærmest mytologisk betydning i wrestling universet. Det er den manøvre som wrestleren har finpudset til perfektion, som oftest leder til sejren. Vi har adspurgt en række BODYSLAM wrestlere omkring, hvad der gør deres finisher helt speciel og hvilke finishers de selv synes er fede. Derudover, så dykker vi ned i historien af deres finisher.


Gif af Lasse Korup Nielsen

Tank – Chokeslam

Når de fleste hører ordet Chokeslam, så falder tankerne nok på Undertaker og Kane, der med deres Chokeslams har hærget WWE og skabt kaos i wrestlingverden de sidste 30 år. Faktisk går chokeslams historie meget længere tilbage end 1990’ernes wrestling. Den tidligst noterede brug af chokeslam går helt tilbage til 1800-tallet og kommer faktisk fra en af Amerikas mest populære præsidenter – den tophatsbeklædte Abraham Lincoln, der benyttede manøvren, da han wrestlede i sin ungdom.

I BODYSLAM Pro Wrestling er det imidlertid Tank, der har gjort fans bekendt med manøvren. Tanks chokeslam har det meget populære twist, at han spørger publikum om han skal sende modstanderen op at flyve, til hvilket der altid lyder et rungende “JA!” fra det spændte publikum. Tank har en baggrund i Brazilliansk Jiu Jitsu, hvilket gør hans valg af Chokeslam som finisher interessant, fordi det er en meget typisk pro wrestling manøvre fra den garvede MMA udøver. Tanks brug af Chokeslam viser hans råstyrke og konsoliderer ham som en af BODYSLAMs powerhouses.

Tank om sit finisher:
Jeg har valgt chokeslam, som min finisher, da jeg har en højde (2 meter), som gør at den bliver extra voldsom, når min modstander kommer så højt op i luften.”

Tanks yndlingsfinisher:
“Med hensyn til andre wrestleres finisher, var jeg stor fan af Macho Man, da jeg begyndte at se wrestling, så har altid haft et ‘sweet-spot’ for hans Elbow Drop fra toprebet.”


Gif af Lasse Korup Nielsen

Michael Fynne – Fynne Cutter (Cutter)

Cutter er en manøvre, som kommer i alle former og afstøbninger, hvilket gør at det kan blive eksekveret “Out of nowhere”. Diamond Dallas Page benyttede en stående variant, Randy Orton springer op for at nå modstanderen med sin RKO, og Will Ospreay flyver fra rebene når han rammer med sin OsCutter. Alle disse varianter har været med til at popularisere manøvren, men vi skal længere tilbage for at finde oprindelsen af Cutteren. Oprindeligt blev manøvren brugt af Johnny Ace i 1980’erne (bedre kendt som John Laurinaitis i WWE), som kaldte den Ace Crusher. Desværre blev Ace ikke særligt anerkendt for sin wrestling karriere i Amerika, da han primært var populær i All Japan Pro Wrestling (AJPW).

I Danmark er det “The Get High, Bad Guy” Michael Fynne, som har benyttet manøvren til stor success. Fynnes variation har et ret uforudsigeligt element, idet han enten sniger den ind på en stående modstander eller at han springer fra hjørnet. Uanset hvordan han rammer sin modstander med den, så er Fynne Cutter et angreb, som alle i BODYSLAM bør tage sig i agt for.

Michael Fynne om sit finisher:
“Ya boi valgte The Fynne Cutter som sin finisher fordi lige meget hvor stor eller lille the opponent er, er der mange få, der kan stoppe the momentum af mit vægt, når jeg puller dem ned, face first mod kanvasen, mayn!”

Michael Fynnes yndlingsfinisher:
“Judge Dreads’ favorite finisher fra en anden wrestler er Tha DDT af Jake “The Snake” Roberts, mayn. Selvom at den move er blevet mere normalized og brugt mere som en signature moves af mange wrestlers, så er tha move simple, snappy og effective, mayn! Hashtag Blezz!”


Gif af Lasse Korup Nielsen

Emeritus – Ghostbuster (Back to belly piledriver)

Back to Belly Piledriver er et af de mere avancerede angreb på listen. Modstanderen hænger på ryggen af den angribende wrestler, som holder godt fast om den forsvarende wrestlers ben, alt imens hans hoved bliver smadret direkte ned i kanvassen. Den første brug af angrebet kommer fra den japanske wrestler Takao Ōmori, der kalder den Axe Guillotine Driver, men de fleste kender den nok fra AEW, hvor Trent Beretta bruger den.

I al den tid vi har set Emeritus under ledelse af Peter Olisander, så har Ghostbuster været Emeritus’ finisher. Det er heldigvis lykkedes os at få svar på, hvorfor Emeritus benytter dette finisher.

Hvorfor er det Emeritus finisher?:
Ud fra hvad vi har kunne forstå på sandhedsprofeten Peter Olisander, så har han valgt Ghostbuster for Emeritus. Grunden hertil, er at manøvren er brutal og slår modstanderens baghoved ned i kanvassen med hele Emeritus’ vægt ovenpå. Derudover, så har den snedige Olisander set at manøvren lander direkte ned i et pin-forsøg.

Emeritus’ yndlingsfinisher:
Emeritus havde frihed nok til at fortælle BODYSLAM at hans yndlingsfinisher er Jon Moxleys Death Rider, idet den kan skaleres efter, hvor lidt han enten kan lide sin modstander, eller hvor hårdfør vedkommende er: Hvis den normale udgave ikke virker, kan han lave en eleveret version, for at være helt sikker på at hive sejren hjem.

Forbliver Emeritus under Peter Olisanders indflydelse eller bryder han fri fra manipulationen, og i så fald har det indflydelse på Emeritus’ finisher?
Find ud af dette den 22. maj i Pumpehuset, når Emeritus skal modtage 7 bødeslag med et valgfrit våben fra Peter Olisander.

Billede af Gaia Micatovich Photography

Hunyadi Tamás – Fireman’s Carry Slam

Fireman’s Carry er ofte brugt som et transitionsangreb i wrestling, hvor den angribende part er nede i knæ og løfter modstanderen over sine skuldre sidelæns. Den mest populære version af angrebet er dog John Cenas Attitude Adjustment, som i stedet udføres fra en stående position, hvor modstanderen kastes direkte ned i kanvassen. John Cena har vundet utallige mesterskabstitler med denne manøvre.

BODYSLAM Pro Wrestlings nye aspirant, Hunyadi Tamás bruger en Fireman’s Carry Slam, som sit finisher. Den unge ungarske soldat lægger heller ikke skjul på at John Cenas version af angrebet har haft betydning for hans valg af finisher.

Hunyadi Tamás om sit finisher:
“My finisher is the Fireman’s carry slam (or as more knows, AA). My pick came down to the AA (Attitude Adjustment), because it shows my strength of lifting heavy and bigger guys (Like Michael Fynne) and it is also an extremely safe move, where I sure won’t make anyone injured. Except Rick Dominick, when we cross each others path again.”

Hunyadi Tamás’ yndlingsfinisher:
“For me, the most important in a finisher move is to be quick and able to do it anytime, out of nowhere. Therefore I really enjoy moves such as RKO, Spear, Claymore, etc.”


Gif af Lasse Korup Nielsen

RandersPagne – Sidste Omgang (Flapjack/Knee Combo)

Tag team wrestling har mange interessante finishers, fordi der er to wrestlere, som går sammen om at udføre én definitiv manøvre. Hvad enten man taler om Road Warriors’ Doomsday Device, Hart Foundations Hart Attack, eller Young Bucks’ BTE Trigger, så er tag team finishers i en hel særlig kategori for sig selv.

I BODYSLAM ser vi tag team mestrene Randerspagne udføre en masse tandem manøvrer sammen. Deres finisher udgør at Xander løfter modstanderen i en Firemans Carry, alt imens Adonis brager ind i modstanderen med et flyvende knæspark.

RandersPagne om deres finisher:
“Vi fandt faktisk på det fordi vi ville prøve noget nyt vi ikke havde set eller lavet før og derfor fandt vi på den combo.😅 Navnet på sekvensen kalder vi ‘Sidste Omgang’ og det hedder den af den simple grund at intet slutter en go’ fest, som når bartenderne kalder sidste omgang, og vores finish skulle jo gerne slutte ‘festen’ og give os sejren🍾🍾😁

Xanders yndlingsfinisher:
“Altså jeg har mange jeg syntes er fede men min “all time” yndlings er enten the Stone cold stunner eller RKO men ikke nødvendighvis for selve movet, men på grund af den måde både Austin og Randy kan sælge det og give det et speciel feel😎

Adonis’ yndlingsfinisher:
“Enig med overståede. Dog synes jeg at Sweet Chin Music er og bliver all time best finisher! Det kan komme ud af hvad som helst og er realaterbart for mange ift. At man ved det gør ondt at blive sparket 😜

Kan du ikke få nok af BODYSLAM? Så gå ind på IWTV.live, hvor du kan få 5 dage gratis ved at bruge koden ‘BODYSLAM’
Køb billetter til BODYSLAMs næste show i Pumpehuset den 22. maj

Artikelfoto af Christopher Thomsen