danskwrestlingtv

Wrestlings historie på dansk tv

Måske var du selv én af dem, der zappede rundt og pludselig faldt over en Hulk Hogan-kamp. Det er snart 25 år siden at wrestling for første gang blev vist på tv i Danmark.

I en tid før internettet og the WWE Network, har de perioder, hvor man kunne se wrestling på danske kanaler, været vigtige for at skabe nye wrestling-fans. Her får du en gennemgang af hvornår du har kunnet fange dine yndlings-wrestlere på hjemlige kanaler.

 

Asbjørn & the Sullivan Bros.

Asbjørn Riis var kommentator på TV3’s wrestling i midt-halvfemserne.

TV3 – WWF og WCW i 1993-1996

I midten af 90’erne var wrestling i Danmark synonymt med Asbjørn Riis, der hver uge kommenterede wrestling på TV3. I løbet af perioden fra 1993 til 1996 skiftede programmerne over fra at være WWF til WCW. Siden dengang har Asbjørn Riis fortsat holdt gang i karrieren som entertainer, blandt andet i diverse tv-programmer og film. WWF var i den periode domineret af wrestlere som Hulk Hogan, The Undertaker og Bret Hart, og da Hogan dukkede på i WCW fulgte TV3 med for at følge hans kampe mod Ric Flair og senere The Taskmasters ondsindede gruppering The Dungeon of Doom.

David Arquette - Champion

David Arquette vandt meget kontroversielt WCW’s World Title i 2000.

TVDanmark – WCW Thunder i 2000-2001

I WCW’s døende dage fik firmaet en noget aparte tv-deal med TVDanmark, der ikke viste WCW’s hovedprogram, “Nitro”, men derimod kun det sekundære program, “Thunder”. Programmet blev vist med undertekster og kommenteret af de faste WCW-kommentatorer som Tony Schiavone, Bobby Heenan, Mike Tenay, Scott Hudson og Stevie Ray. Det var en periode domineret af Vince Russo og Eric Bischoff, der i et desperat forsøg på at holde liv i firmaet genoplivede NWO, startede fraktionen New Blood, havde skuespilleren David Arquette som verdensmester og forgæves gav talenter såsom Jeff Jarrett og Booker T chancen ved roret. Programmet blev vist på TVDanmark frem til WCW blev opkøbt af WWF.

Evolution

Evolution var omdrejningspunktet for WWE i 2004.

3+ – WWE RAW og Smackdown i 2004

I midten af 00’erne samlede TV3+ stafetten op, som siden WCW lukkede ikke havde været samlet op. Her begyndte kanalen fast at vise både “WWE RAW” og “WWE SmackDown” hver uge, i en periode hvor blandt andet supergruppen Evolution, med Triple H i front, var det helt store omdrejningspunkt. Programmerne var med danske undertekster, men blev allerede i starten af 2005 taget af programfladen.

Kurt Angle

Kurt Angle var én af stjernerne der bar TNA da “Impact” blev vist på 6’eren.

9’eren – TNA i 2009-2010

Kort før Hulk Hogan dukkede op i TNA Wrestling, fik danske wrestling-fans muligheden for at se både TV showet “Impact” og TNA’s månedlige PPVs helt gratis, da 9’eren begyndte at sende programmerne. Stjerner såsom Kurt Angle, AJ Styles, Sting, Mick Foley og Desmond Wolfe (tidligere kendt som Nigel McGuinness) var omdrejningspunkt for perioden, der, i modsætning til næsten alle andre danske wrestling-programmer siden de tidlige 90’ere, havde danske kommentatorer i form af Poul Roest og Michael Madsen.

RAW1000

I 2009 kunne “RAW” fejre episode nummer 1.000!

6’eren WWE RAW i 2009-2010

Fra starten af 2009 fik 6’eren erhvervet sig rettighederne til at vise “WWE RAW” hver fredag aften. Det var en af de større samarbejdsaftaler WWE nogensinde havde lavet med dansk TV, hvorfor WWE-stjernen Kofi Kingston på et tidspunkt også blev sendt til Danmark som medieambassadør, for at give interviews.

Seth Rollins

Seth Rollins har været en prominent personage på Eurosport siden han debuterede i WWE.

EuroSport – WWE og Impact Wrestling i 2009-nu

EuroSport har efterhånden haft den længste, faste periode af wrestling-programmer på dansk Tv. I 2009 begyndte de at vise WWE opsamlingsprogrammet “This Week In WWE” samt nostalgi-trippet “Vintage Collection”, inden de i år begyndte at vise “Impact Wrestling”. Programmerne har haft den danske fællesnævner, at Dennis Hemmingsen har siddet bag mikrofonen stort set hele vejen igennem.